Yayınlar

Başak Kültür ve Sanat Vakfı'nın 2015 Faaliyet Raporu
05.12.2015
Başak Helin Çocuk Hakları Enstitüsü
Başak Kültür Sanat Vakfı, sosyal sorumluluk ve hak savuncusu bir kurum olmanın bilinciyle ve Vakfın amaçları arasında da yer alan, alternatif yöntemlerle (sanatsal ve kültürel) çocukların kendilerini geliştirecekleri alanların oluşturulması ve ÇHS’ye (Çocuk Hakları Sözleşmesi) uygun bir şekilde sağlıklı gelişimlerini destekleyecek çalışmalar gerçekleştirmeyi öncelikleri arasına almıştır. Vakıf olarak bizlerde bu alanda ki 12 yıllık deneyimimizi, birikimimizi  ihtiyaç ve talepleri bilimsel ve sürdürülebilir bir alanda toplamak amacıyla “BAHÇE” Çocuk Hakları Enstitüsü’ne dönüştürüyoruz.
28.10.2015
Kız Çocuklarının Erken Yaşta ve Zorla Evlendirilmelerine Karşı Farkındalık Çalışmaları
Bu proje zorla ve erken yaşta evlendirilmiş ya da bu riski taşıyan kız çocukları ve genç kadınlara ulaşıp mevcut durumlarını ortaya çıkarma, yaşadıkları adaletsizlikleri görünür kılma; hakları ve hakların talep edilmesi yönünde önce onları sonra yakın çevrelerini bilinçlendirme faaliyetlerini içermektedir.
15.05.2015
‘Ezidi Çocuklar Kendi Oyuncağını Üretiyor’ Sergisi Kataloğu