Projelerimiz

Zorla evlendirilen kız çocuklar

Kız Çocuklarının Zorla Evlendirilmesine Karşı Farkındalık Faaliyetleri ve Kamu Spotu

24.08.2015

Çocuklar için İnsan Hakları ve Sinema Projesi

Başak Kültür ve Sanat Vakfı’nın, Van Barosu ve Hollandalı sivil toplum kuruluşu DW-RS Producties ortaklığında gerçekleştirdiği, Sivil Toplum Diyalogu Programı kapsamında yürütülen, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından fonlanan “Çocuklar için İnsan Hakları ve Sinema Projesi” Soma etkinlikleri 25-28 Nisan tarihlerinde gerçekleştirildi. - See more at: http://www.medyatava.com/haber/cocuklar-amerikali-yonetmenle-somada-film-cekti_123774#sthash.qLt5FYOh.dpuf

12.05.2015

Kız Çocuklarının Erken Yaşta ve Zorla Evlendirilmelerine Karşı Farkındalık Çalışmaları

Hollanda Başkonsolosluğunun Matra İnsan Hakları Fonu kapsamında desteklenmekte ve Başak Kültür Sanat Vakfı tarafından, 24 Kasım 2014- 24 Ağustos 2015 tarihleri arasında Ataşehir ve Bağcılar ilçelerinde yürütülmekte olan “Kız Çocuklarının Zorla ve Erken Yasta Evlendirilmesine Karşı Farkındalık Faaliyetleri” projesi saha araştırması, eğitim toplantısı ve kamu spotunu kapsamaktadır. Bu proje zorla ve erken yaşta evlendirilmiş ya da bu riski taşıyan kız çocukları ve genç kadınlara ulaşıp mevcut durumlarını ortaya çıkarma, yaşadıkları adaletsizlikleri görünür kılma; hakları ve hakların talep edilmesi yönünde önce onları sonra yakın çevrelerini bilinçlendirme faaliyetlerini içermektedir.

09.05.2015

Çocuklar için insan hakları ve sinema

Çocuklar için insan hakları ve sinema projesi, ayrıntılar içerde.

27.04.2015

Herkesten Sanat Herkes İçin Sanat

Projenin ana fikri “farklı kültürlerden olan insanlar arasında ortak payda olabilir ve bu ortak paydaya ulaşmak için insanlar birbirlerini daha iyi tanımalarına izin vermelidir”. Bu projeyle, insanlar etkileşim içerisinde olacaktır ve birbirlerini tanımak için bir şansa sahip olacaklardır, birbirlerini daha iyi tanıdıktan sonra ortak bir payda bulacaklardır

12.02.2015