Neler Yapıyoruz?

Sanatın böylesi bir toplumsal rolü varken toplumun tüm kesimlerinin sanata ulaşma imkânı ise aynı düzeyde değildir. Özellikle kent merkezlerine uzak, kentlerin arka mahalleleri olan varoşlarda yaşayan ve gelir düzeyleri düşük, yoksul ve yoksun olanların sanat ve kültüre erişim olanağı yok denecek kadar azdır. Kuruluş amacını tam da bu gerçeğe dayandıran Başak Kültür ve Sanat Vakfı (BSV), tüm çalışmalarını işte bu nedenlerle çoğunluğu zorunlu göçle İstanbul'a gelmiş olan ve kent merkezlerine uzak yerlerde yaşam mücadelesi veren kesimlerle sürdürmektedir.

Kurulduğu 2002 yılından bu yana binlerce çocuk, genç ve kadın hayatlarında belki de ilk defa sanatsal bir çalışmaya vakfımızda dâhil oldu, olmaya devam ediyor. Bizler de onlarla kolektif bir şekilde yürüttüğümüz etkinliklerle her şeyden önce onların yalnız olmadığını göstermeye çalıştık, çalışıyoruz. Ayrıca hep beraber emek harcamanın ve üretmenin sevincini yaşıyoruz. Bu arada yaptığımız tüm çalışmaları bulunduğumuz yerin sınırları içinde bırakmamaya ve her yere uzanmaya çalışıyoruz. Üretimlerimizi herkesle paylaşmanın gayreti içinde olarak, dünyanın dört bir yanından çalışmalarımıza dâhil olan çeşitli kültürlerle beraber görünmeyeni görmeye, duyulmayanı duymanın uğraşını veriyoruz. Bunu yaparken sizlerle birlikte büyüyor, güçleniyor ve çoğalıyoruz.