Misyonumuz

Vakfımız gençlere fırsat eşitliğinden yola çıkarak, çalışan çocuk ve gençlerle yapılan saha çalışmaları sonucunda belirlenen ihtiyaç üzerine bir grup meslek elemanı (sosyal hizmet uzmanı, psikolog, hemşire, pedagog, eğitimci) tarafından 2002 yılında kuruldu.

Başak Kültür ve Sanat Vakfı kurulduğu 2002 yılından bu yana, dokunduğu çocuklarla, kadınlarla, gençlerle birlikte dolu dolu 10 yılı geride bıraktı. Çoğunluğu zorunlu göçle İstanbul’a gelmiş ve kent merkezlerine uzak varoşlarda yaşam mücadelesi veren çocuklar, gençler ve kadınlar, Vakıf bünyesinde yürütülen kolektif etkinliklerle her şeyden önce yalnız olmadıklarını gördüler; çoğaldılar. Birlikte iş yapmanın, emek harcamanın, üretmenin kıvancını birlikte yaşayarak, güçlendiler. Yeteneklerini açığa çıkarmalarını sağlayan sanatsal etkinliklere katıldılar. Kurslar aldılar. Bilmeyenler okuma yazma öğrenirken, kimileri de okuldaki eğitimlerine destek amaçlı yabancı dil eğitimlerine katıldı. Dünyanın farklı yerlerinden, farklı kültürlerden gelen sanat gruplarıyla tiyatro oyunları sergilediler; konserler verdiler, resim ve heykeller yaptılar, dans ettiler. Tüm bunları bulunduğu yerin sınırları içinde bırakmayıp mahallelere, kent merkezlerine, meydan ve atölyelere taşıran vakfımız, üretimlerini paylaştı, paylaştıkça da çoğaldı, çoğaldık. Görünmeyeni görmeye, duyulmayanı duymaya
çalıştık. Ulaştıklarımız güçlendikçe Başak Sanat Vakfı güçlendi. 10. yılımızda hep birlikte çalışmaya, üretmeye, çoğalmaya devam ediyoruz.

Bu 10 yılık serüvenimizi sizlerle beraber nice on yıllara taşımak, sizlerle daha fazla büyümek istiyoruz.