Haberler   »  Haber Listesi   »  Haber Detayı

ÇOCUK HAKLARI İÇİN BİR ARADAYIZ

Çocuğa Karşı Şiddeti Önleme Ortaklık Ağı tarafından yürütülen ve “ Küçük Destek Programı” kapsamında desteklenen  “Eğitimci Eğitimi” adıyla düzenlenen programın ikincisi ise 19.02.2017 tarihinde Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi yapılacak. Eğitim, vakfın üniversite öğrencisi bursiyerleri, vakıf gönüllüleri ve 15-17 yaş arası çocukların katıldığı 28 katılımcı ile gerçekleştirildi. 10.30-16.00 saatleri arasında düzenlenen eğitim programında Sosyal Hizmetler Uzmanı Figen Paslı ve Çocuk Hakları Uzmanı Zeynep Kılıç Eğitmen olarak destek sağladılar.

“Çocuk Kim”

İki oturum şeklinde düzenlenen eğitimde ilk olarak Çocuk Hakları Uzmanı Zeynep Kılıç , “Çocuk Kim?” başlığıyla yaptığı sunumda, tarihsel süreç içerisinde çocuk hakları konusunda yaşanan değişim ve gelişime dair paylaşımlarda bulundu. Kılıç, 197 ülkenin imzaladığı Çocuk Hakları Sözleşmesini Türkiye’nin 1990 yılında kabul ettiğini ama politik nedenlerden dolayı bazı maddelerine çekince koyduğunu ifade etti. İkinci oturumda ise Sosyal Hizmetler Uzmanı Figen Paslı, “Çocuk Haklarına Giriş” başlığı altında Türkiye’deki çocuk hakları politikasına ilişkin bilgilendirmeler yaptı. Ardından “hak, çocuğa yönelik fiziksel istismar, cinsel istismar, İhmal ” kavramlarının ne anlam taşıdığını, hukuki karşılıklarının ne oluğunu aktardı. Eğitim gelecek haftanın programı paylaşılarak sonlandırıldı.

Amaç

“Çocukları Hakları İçin Buradayız” sloganı ile yola başlayan Başak Helin Çocuk Hakları Enstitüsü 2015-2016 yıllında 6 ay süren çocuk katılımı ile atölyeler gerçekleştirmiştir. 25 çocuğun katılım gösterdiği bu atölyelerin ikincisi 2017 yıllında yapılması planlanmaktadır. Hedefini: “Bu atölyelerin sürdürebilirliğini sağlamak, eğitimci eğitimi ile bundan faydalanacak kişi ve grupların çocuk hakları ve katılım konusunda farkındalıklarını artırmak ve donanımlarını sağlamak.”  olarak ifade eden vakıf bu eğitimler sonunda katılımcılarına sertifikalar verecektir.

12.02.2017

BSV