Haberler   »  Haber Listesi   »  Haber Detayı

Karikatür Dünyasına Gezinti

1906 yılında inşa edilen tarihi konak Kadıköy Belediyesi tarafından karikatür evi olarak Eylül 2016 yılında hizmete açıldı. Çocuklara, gençlere ve her yaştan insana hizmet verecek olan karikatür evi’nde sergi, atölye çalışmaları ve kurslar verilmekte. Biz de vakıf olarak çocuklarımızla 15 Ocak 2017 Pazar günü( dün) Karikatür Evi’ni ziyaret ettik hem bu harika yeri gezmek ve mizah dünyasında karikatürler arasında gezinti yapmak, hemde çocuklarla atölye çalışması yapmaktı. Kapıdan ilk girdiğimiz andan itibaren bizi sıcak tebessümleri ile karşılayan ve harika bir dünyaya davet eden  Karikatür evi çalışanları günümüzün harika geçmesine vesile oldular.

İlk olarak  Leman karikatüristlerinden Erhan Candan’ın karikatür sergisini gezdik. Teknede geçirdiği uzun yıllar Erhan Candan’ın karikatürlerinde mizahi bir esere dönüşmüştü. Tümü orijinal ve ilk çizimlerinden oluşan eserleri dikkatle inceleyen Başak çocukları daha sonra yine Erhan Candan’nın iki saat süren atölye çalışmalarına katıldılar. Çizim, perspektif üzerine kısa bir bilgilendirme yaptıktan sonra hep birlikte karikatür çizimine başladık. Çizerken sohbet ettik, sorularımızı sorduk, espiriler yaptık.  Bu atölye’nin en güzel cümlelerinden biri ise duvara ev ve araba çizen Erhan Candan’ın asla böyle perspektifi olmayan şeyler çizmeyin demesi oldu. Ve günün sorusu yine çocuklardan geldi. “Karikatürlerdeki kadın kimdi?” Çocuklarla tek tek ilgilenen, her bir soruya içtenlikle ve açıklıkla cevap veren Erhan Candan “10 dakika ara verelim mi arkadaşlar” diye sorduğunda maalesef gitme vaktimiz gelmişti. Kadıköy belediyesi Karikatür Evi çalışanlarına ve Erhan Candan’a sonsuz teşekkürler

Başak Kültür ve Sanat Vakfı

Facebok Paylaş