Haberler   »  Haber Listesi   »  Haber Detayı

O Çocuklarımızın Işıtılı Gözlerinde Bize Gulumsiyordu

Uzun zamandır görüşmeyenler uzun uzun sarılırken birbirine; Başak’ın doğum gününde haberleri yoktu.Pastayı görünce kimin doğum günü diye heyecan ve merak sardı herkesi, hayatımda kutlamadığım bugunu sağlık sorunlarımdan ve 8 aylık bir hasretten sonra benim zan edip hüzünlendiler.
Hayır hayır…..
Bu mutlu gönlerinde yüzünün yeri olmamalıydı
Helin Başak’ı hiç görmeyen ama onunla büyüyen Başak sanatın çocuklarla bir aradaydık
Burukluluk hissediyoruz çünkü sevgili Helin Başak Dişlerinin parıltısını, gözlerinin ışıltısını o içten o güzel gülüşünüyle 18’inde, ömrünün taze baharında ki haliyle büyümeden hep aramızda olacağını ve Acılı coğrafyamızda acılara, savaşlara inat Helin Başak’ın anısına kurduğumuz Başak Kültür ve Sanat Vakfı çocuklara ve gençlere umut olsun, çorak topraklara yolu düşmüş buğday taneleri döktüğümüz sularla yeşersin Başaklara dönsünüyle hüzünü ve sevinci nasıl bir arada yaşadığımızı anlatamazdım onlara.
Kısaca anlattık Başak ablalarını, Helin Başak’la birlikte sarmıştı bizi heyecan “o aramızdaydı” o çocuklarımızın ışıltılı gözlerinde bize gulumsiyordu
Doğum günün kutlu olsun Helin Başak
“Bugün onlarındı” Gönüllü sorumluluk alarak program yaptılar “deniz bisikletine bindiler,eğlendiler,gezdiler,doya doya ”Bahçeyi konuştuk gelecek dönem programı hakkında öneri ve planlarını anlattılar” Sevgili Helin Başak Senin adına kurulan Başak Kültür ve sanat Vakfı 14 yıl boyunca çeşitli sanatsal etkinlikler ve projeler faaliyetlerini yürüttü BAHÇE “Başak Helin Çocuk Hakları Enstitüsü ile çocuklarıyla Bir yıldır çalışmalar yürüttü,amacını ötekileştirilen gruplara (çocuklara, gençlere ve kadınlara yaşamın içinden sanatla uzanan bir el ve küçükte olsa bir umut ışığı olabilmek için
Ve sevgili Helin Başak Ölüm kelimesi kırıntı gibi kaldı senin yanında diyorlar. Sen yüzlerce umut tohumu oldun. Yüzlerce sanata koşan, yüzlerce okuya bilene.
Çocukların gözlerindeki o enerjili gülüş, o bende birşeyler yapabilirim duruşuşuya
Teşekkürler sevgili çocuklar ve gençler..
Bir teşekkürde size sevgili aileler bugun bizleri yalnız bırakmadığınız için…..
Doğum günün kutlu olsun Helin Başak