Duyurular   »  Duyuru Listesi   »  Duyuru Detayı

III. HELİN BAŞAK SANAT FESTİVALİ

Başak Kültür ve Sanat Vakfı olarak 9-10 Eylül 2017 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleşecek olan "III.Helin Başak Sanat Festivali" için çalışmalara başladık. Umutsuzluğa, kırılganlığa, yalnızlığa sürüklenmeye çalışıldığımız bu süreçte sanatı ortak payda  kabul ederek, sizleri dayanışmaya, üretmeye , dönüştürmeye davet ediyoruz. "Geri Dönüşüm" teması ile gönüllülük temelinde gerçekleşecek festivalimizde birlikte çalışmak, mümkün olduğunca fazla çocuk ve gence ulaşmak umudumuza umut katacaktır.

III. HELİN BAŞAK SANAT FESTİVALİ

Festivalin Amacı:

Tüketim kültürünün artması ile ortaya çıkan bilinçsiz kaynak kullanımının önüne geçerek, çocuk ve gençlerde geri dönüşüm bilincini uyandırmak, geri dönüştürülebilir atıklardan yeni ürünler elde ederken hayal güçlerinin, becerilerinin ve potansiyellerinin farkına varmalarını sağlamak, fikir ve beceri paylaşımında bulunmalarına teşvik etmek ve bunu yaparken geri dönüşümün çevre ve tükenebilir kaynakları koruma açısından öneminin anlaşılmasına yardımcı olmak. Katılımcıların drama çalışmaları ve interaktif tiyatro gösterisi ile sanatla buluşma ve sanatın içinde yer almalarını sağlamak. Sokak oyunları ve çeşitli atölye çalışmaları ile üretme, paylaşma kültürü bilincini oluşturmak ve oyun haklarına erişmelerine katkıda bulunmak.

Hedef Kitlemiz:

Hedef kitlemiz yoksun, yoksul ve dar gelirli aile çocukları ve dezavantajlı çocuklar, gençler ve genç kadınlar (özellikle eğitimden kopmuş, sokağa düşme riski olan, sokakta çalışan, suça itilmiş veya suça bulaşma riski olan çocuklar, gençler, zorunlu göç mağduru kadınlar) başta olmak üzere, dönüşüm ve üretimin içinde yer almak isteyen her yaş ve cinsiyet grubu, erken yaşlarda veya isteği dışında oyun oynama ve sanata erişim hakkı elinden alınmış her yaş ve cinsiyet grubu.

Festival Süresince Gerçekleşecek Etkinlikler:

-Geri Dönüşüm Atölyesi

-Masal Atölyesi