Duyurular   »  Duyuru Listesi   »  Duyuru Detayı

BAHÇE (BAŞAK HELİN ÇOCUK HAKLARI ENSTİTÜSÜ)

ÇOCUK HAKLARI EĞİTİMİNİ BAŞARIYLA TAMAMLAYAN ÇOCUKLARA SERTİFİKALARINI VERDİ;

Bugün 20 Kasım... Dünya Çocuk Hakları Günü.Ülke gündemini uzun süredir meşgul eden ama üzerinde yeterince durulmayan,kimi zaman yok sayılan ,kimi zaman da hasıraltı edilen en ağır sorunlardan birini yaşıyoruz.Çocuk istismarı...İstismar denince, evet çocuğun her türlü istismarından söz ediyoruz.Sözlü,fiziksel,psikolojik vb. Ve maalesef yasal olarak da çocukların daha da korunmasız kılındığı günlerden geçiyoruz.

Bugün, 20 Kasım Çocuk Hakları Günün’de,BAŞAK KÜLTÜR VE SANAT VAKFI’NIN bünyesinde faaliyet yürüten HELİN BAŞAK ÇOCUK HAKLARI ENSTİTÜSÜ ilk öğrencilerine 2015-2016 dönemi ,Çocuk Hakları eğitimi sertifikalarını verdi.Böyle anlamlı bir günde ,böylesi bir etkinliğe imza atmak önemli ve anlamlıdır. Çocuk istismarcılarının mağduriyeti değil !!! ...Çocukların yararını gözetici kültürel, ekonomik, eğitsel çalışmaların ,nasıl olması gerektiği gündemimizde olmalı. Ülkece ki; Geleceğin demokrasi kültürüyle inşasını istiyorsak , çocukların yüksek yararını gözetmek ve katılmını sağlayarak başlamalıyız...

BAHÇE

Facebok Paylaş