Duyurular   »  Duyuru Listesi   »  Duyuru Detayı

Burs Başvuru Sonuçları Hakkında

Başak Kültür ve Sanat Vakfı Burs başvuları 20 ağustos 20 Eylül olarak ilan edilse de Çok yoğun başvuru üzerine ikinci bir duyuruyla bu tarih 20 ağustos 2 Eylül olarak düzeltilmiş vakfın becabook ve web sayfasında duyurulmuştur.

Bu tarihler arasında gelen burs başvuru sayısı Toplam 3.103’tür. (boş veya  bilgi eksik olanlar 350 , birden fazla mail gönderen ise 139 dur. Bunlar değerlendirmeye alınmamıştır.)

Değerlendirmeye 2530 kişi alınmıştır.

Bunların;

1.256   Kız

1.274 ‘ü erkektir.

Başvuruculariçinde21’’iYabancıUyruklu(Suriye,Filistin,Pakistan,Afganistan,Acerbeycan,

Kırgızistan,Gürcistan)diyenler olduğu gibi ülke belirtmeyip sadece yabancı uyrukluyum diyenler ağırlıktadır.

Değerlendirmede önceliğimiz

1)Sanat eğitimi alanlar,

2)Savaş veya göç mağduru,

3)Vakıf çalışmalarına destek olabilecekler (kriterlere uyuyorsa),

4)Vakfın devamlı bursiyerleri ve çalışmalarına katılacaklar(ihtiyaç sahibi),

5)Parçalanmış aile çocukları( ekonomik durumları göz önünde bulundurmak şartıyla)

Değerlendirmeye  almadıklarımız:

1)Özel üniversite veya okulda okuyanlar

2) Devletten veye herhangi bir yerden burs alanlar

3) Diğer başvuruculara göre imkânları daha iyi olanlar

Özet:

a)    Burs desteği sunulacaklarda % 70 kız çocuklarına öncelik verilmiştir.

b)    Ön başvuru için: Sadece Başvuruculardan  geçmiş istenmiştir.

c)    Burs kontenjan sayısı: 25’ten 45’e çıkarılmıştır.(39 yeni 6 Vakfın bursu devam eden bursiyerleri) Toplam 45

d)    Mülakata 39’u  asıl 15’i yedek olmak üzere  54 kişi seçilmiştir.vakfın daimi bursiyerleri kapsam dişi tutulmuştur.

Bursla ilgili Değerlendirme vakıf yürütme kurulundan temsilcilerinde içinde olduğu uzman bir komite tarafından yapılmıştır.
Bu değerlendirmeye göre başvurunuza olumlu cevap vermediğimizden üzgünüz

Size basarılar diyoruz…

NOT:Değerlendirme sonuçları başvuru yapan bursiyerlerin mail adreslerine

Gönderilmiştir..