Basın

Göç çocuklarına anadil çözümü

Bölge’de zorunlu göçe maruz kalan insanların kimisi çevre illere yerleşirken, kimisi de uzak metropollere göç etti. İstanbul, dillerini bilmeği için olsa gerek, zorunlu göçle gelen bu misafirlerini birçok diğer konuğa sunduğu hoşgörüyü gösterememiş ve onları ‘Nerelisin’ sorusuyla karşılamıştır.

13.11.2012

Başak Sanat Vakfı 7 yıldır yoluna devam ediyor

"Her doğum umuttur, umut başaktır, başak sanattır" sloganıyla 7. yaşını kutlayan vakıfın, önümüzdeki yıl projeleri arasında göç mağduru çocuklar için rehabilitasyon merkezi açmak yer alıyor. ÇAĞDAŞ KAPLAN / DİHA

29.08.2012

"Başak Kültür ve Sanat Vakfı" konulu haberler

"Okulda Sadece Öğretmen Konuşuyor" Başak Kültür Sanat Vakfı çocuk ve suç, toplumsal cinsiyet gibi konularda toplantılar yaparak çocukların birbirinin sesini duymasının ve duyduklarını sorgulamasının zeminini ......

24.05.2012

23 Nisan Koltuğuna Onları Oturtsanız Ya / Radikal

23.04.2012

ÇOCUKLARLA YAPILAN ANKET SONUÇLARI|

ÇOCUKLARLA YAPILAN ANKET SONUÇLARI| Diyarbakır ve İstanbul’da kente göçle gelmiş çocuklar arasında yapılan bir ankete göre, suça kaynaklık eden etkenlerin başında şiddet geliyor. İstanbul’daki çocuklar en fazla şiddet uygulayanlar arasında erkekleri de gösterdi.

13.03.2012